top of page

Malo gola, malo s tepihom: Evo u šta se pretvara banjalučka štipaljka

Nakon što je kod Banjalučana izazvala lavinu komentara, štipaljka na kružnom toku u centru grada na Bulevaru cara Dušana i danas je aktuelna, barem što se radnika tiče. Njih je ekipa BL portala zatekla u novim radovima na sad već čuvenom gradskom “eksponatu”.“Evo, upravo pripremam zemlju i postavljamo pravu travu”, kaže jedan od radnika za BL portal.


Objašnjava i kako se oko štipaljke, umjesto trave, našao zeleni tepih koji je nakon još burnijih reakcija građana ipak uklonjen za optrilike 48 sati.


,,Ma, onaj tepih je neko postavio valjda da vidi kako će da izgleda. Pa rekoše tamo valjda u Gradskoj da ne valja, pa skinuše”, priča nam radnik kroz osmijeh.


Dodaje da je tu pored njega i freza, pa da će prava trava biti postavljena do kraja dana. Uvjeren je da će banjalučka štipaljka tek onda izgledati kako treba, tačnije, tek tada će biti replika instalacije postavljene u parku nadomak belgijskog grad Lijež.


Iz Grada su ranije objasnili da instalacija na novom kružnom toku predstavlja atrakciju koja upotpunjuje urbanu sliku grada, kako za građane, tako i za turiste i posjetioce, kao i da je ona donacija gradu Banjaluci.


Autori instalacije su umjetnici Milan Кnežević i Aleksandar Savić.


izvor: BL portal


Comments


bottom of page