top of page

Majka tri djevojčice iz BiH svjedoči o čudu: Uljem iz manastira Tumane izliječila tumor dojke


Zorica Radanović porjeklom iz Glamoča, u BiH, odlučila je da sa svijetom podijeli svoju priču. I to ne bilo kakvu priču. Ova žena priča priču o još jednom čudu iz manastira Tumane.



Naime, Zorica koja tenutno živi u Mrkonjić Gradu i povremeno boravi u Lincu u Austriji zahvaljujući ulju iz ovog manastira izliječila je tumor dojke. Beskrajno je zahvalna Bogu. Prvenstveno zbog djece. Njima prije svega treba živa i zdrava.


“Želim sa ostalim vjernicima da podjelim svoje divno iskustvo vezano za manastir Tumane, Svetog Zosima i Svetog Jajkova. Od malih nogu majka i otac su me učili da vjerujem u Boga i nikada nisam živela na nekom putu da mi je falilo vjere, ali tek kada sam ovo doživjela, zaklela sam se Bogu da ću postiti srijde i petke, da ću svoju djecu vaspitavati još više u vjeri. Došla sam direktno u manastir Tumane da se poklonim moštima i da svi znaju koliko je Bog velik”, govori. Dodaje da je prije osam godina imala velikih problema sa zdravljem. Na dojci su joj pronašli tumore i operacijom odstranili dio dojke.


“Poslije toga sam išla na kontrole na šest mjeseci, pa na godinu dana. Prošle godine na moj rođendan dobila sam njeke promjene i bolove i otišla sam na kontrolu. Doktor mi je rekao da imam nešto i da moramo na dalje pretrage. Tada sam se pomolila Bogu da me spasi da svoju djecu izvedem na pravi put”, govori majka tri djevojčice koju muči pitanje šta bi one ako bi se njoj nešto desilo.


“Igrom slučajnosti moja komšinica bila je u Tumanu i dala mi je bočicu sa uljem Svetog Zosima i Jakova uz riječi:


”Evo komšinice maži, neće ti škoditi može samo da ti pomogne”. Dok sam čekala na dalje pretrage ja sam postila, bio Božićni post, molila se Bogu i samo to ulje mazala. Da bi na kontroli doktor rekao: ”Vi nemate ništa. Ovdje više ne vidimo ništa. Vi ste zdravi i sve je čisto, nikakve promjene nema, sve je u redu”. Onda sam otišla da se pričestim u našu crkvu u Lincu. Tu sam se ispovijedila i ispričala šta je bilo,”, kazuje ona. Priča da joj je tamošnji sveštenik savjetovao da napiše pismo koje bi poslali u Tumane da objave.


“Nisam pristala, jer ja sam se zarekla, rekla sam mu da ću, kada mi Bog da prvu priliku da mogu da se organizujem sa svojom porodicom, otići lično da se pomolim Svetiteljima i da to ispričam”, naglasila je Zorica, koja je i uradila to što je obećala.

bottom of page