top of page

Ljeti nisu imali vodu, zimi neće imati grijanje; Stanivuković formirao još jedan krizni štab


Nakon “vanredne” posjete "Eko toplanama" tokom koje je ustanovljeno da isporuka toplotne energije nije zadovoljavajuća, formiran je Štab za energetsku krizu. Postavlja se pitanje da li će i ovaj štab neslavno završiti kao onaj ljetos koji se formirao zbog problema vodosnabdijevanja.



Podsjećamo, ljeto u Banjoj Luci obilježile su mnogobrojne prijave ogorčenih mještana koji mjesecima na najvećim temperaturama nisu imali ni kapi vode u svojim domaćinstvima. U tom periodu je formiran Štab za vanredne situacije koji je trebao djelovati efikasno i hitno reagovati po pozivu građana. Međutim, u praksi je to bilo drugačije, građani mjesecima nisu imali vode, a na mnogobrojne pozive nisu ni dobili odgovore.


Zadatak novoformiranog Štaba za energetsku krizu je da na osnovu stvarnog stanja ponudi najefikasnija rješenja za prevazilaženje izazova sa grijanjem u Banjaluci. Stanivuković poručio da će na svaku pritužbu zbog grijanja komisija izaći na teren. Ukoliko Štab bude “efikasan” kao onaj proteklo ljeto, "cvokotaće" Banjalučani čekajući na reakcije nadležnih.


bottom of page