top of page

Kome je Šmit pomogao na izborima?


Gubitnica minulih izbora, PDP-ova Jelena Trivić nastavlja sa političkom paljbom. Trivićeva se sručila na sve one sa kojima je do juče blisko sarađivala. Sa liderom stranke Branislavom Borenovićem kaže nije neko vrijeme u kontaktu dok sa najbližim saborcem Draškom Stanivukovićem navodi da ne može boraviti u istoj prostoriji. Trivićeva je čak izjavila kako je njemački diplomata Kristijan Šmit aktuelnom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku pomogao na izborima, a što se ispostavilo kao potpuni apsurd.



Poraženoj Jeleni su krivi manje više svi i trenutno nije u dobrim odnosima ni sa kim, bar prijatelje ne vidi u PDP-u u kome se i danas vodi kao potpredsjednik. Trivićeva je za svog gosta, koga je i ugostila u prostorijama stranke, njemačkog Kristijana Šmita rekla kako je pomogao na izborima SNSD-ovom Miloradu Dodiku, koji je i danas kategorično protiv Šmita i svakog njegovog političkog uplitanja.


Podsjećamo, predsjednik Srpske u jednom od obraćanja poručio je da će doći dan kada će Kristijan Šmit otići iz BiH, a iza njega će ostati samo istorijski period o kojem će se pričati kao periodu kada su Nemci ponovo pokušali da okupiraju Srbe. Dodik je i dodao kako je Srpska angažovala jak advokatski tim koji će se baviti tužbom protiv Kristijana Šmita kao nelegitmnog visokog predstavnika u BiH.


Da su optužbe Jelene Trivić neosnovane i vođene ličnom mržnjom i porazom sa kojim se još dugo neće pomiriti sasvim je jasno. Trivićeva odavno ne bira riječi, a ni sredstva u svom političkom obračunu te je sopstvene goste poput Šmita nazvala Dodikovim, koji je Šmita jasno okarakterisao kao neprijatelja srpskog naroda i nepoželjnu osobu na teritoriji Srpske.


bottom of page