top of page

Kolovozi mokri i klizavi, u višim predjelima ima raskvašenog snijega

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ svi putevi jutros su prohodni, kolovozi su pretežno mokri i klizavi, a u višim planinskim predjelima ima raskvašenog snijega, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni. Iz AMS vozačima savjetuju da voze oprezno, te da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme.


Ugaženog i raskvašenog snijega na kolovozu ima u višim predjelima u FBiH, naročito na putnim pravcima Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mliništa, Livno-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo. Na ovim dionicama duva i jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.


Radi izvođenja deminerskih radova od 8.00 do 15.00 časova, svaki radni dan u intervalima po 30 minuta doći će do povremenih obustava saobraćaja na Tjentištu, na lokaciji Nacionalni park “Sutjeska”-Gusni put, na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva-Vrba, opština Foča, kod kampa Hum-Žitinski potok, na dionici magistralnog puta Brod na Drini dva–Šćepan polje, opština Foča, te na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa.


Izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Rudanka–Doboj jedan, Rudanka-Doboj, Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj-Tedin Han-Teslić, Banjaluka-Stari Majdan dva, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo.


Zbog radova u tunelu “Ugar” na magistralnom putu dionica Crna Rijeka-granica Republike Srpske /Ugar/ izmijenjen je režim saobraćaja.


Otežano, jednom kolovoznom trakom saobraća se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići zbog aktiviranog klizišta.


Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.


Prevoz vangabaritnog tereta kretaće se u pravcu Luke-Vlasenica-Han Pijesak-Sokolac-Rogatica-Čemernica, te dionicom Stanić Rijeka-auto-put-granični prelaz Gradiška.


Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice 2 – Šargovac u mjestu Trn.


Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa premašuje 16 tona.


U FBiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i u tunelu Skela na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično jednom kolovoznom trakom, dok se tokom noći obustavlja.


Zbog radova saobraćaj se sporije odvija na putevima Srebrenik-Ormanica, Grude-LJubuški i Stolac-Hutovo.


Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

bottom of page