top of page

Kojić: Djeca klanjaju tokom nastave u srebreničkoj osnovnoj školi

Updated: Mar 15

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je da ima saznanja da učenici bošnjačke nacionalnosti tokom nastave u "Prvoj osnovnoj školi" u Srebrenici puštaju na telefonu ton islamske molitve, a zatim počnu da klanjaju, što je, kako kaže, za svaku osudu i nadležni treba da reaguju.




- Danas se ovo desilo na času engleskog jezika, a u ponedjeljak na času fizike, što je izazvalo uznemirenje roditelja djece srpske nacionalnosti - rekao je Kojić Srni.

 

On je ocijenio da najveću odgovornost za ovo snosi nastavnik vjeronauke, ali i rukovodstvo škole koje, kako kaže, ne zna šta im se dešava u učionicama.

 

- Svjedoci smo bili kada su svi federalni mediji targetirali srpsku djecu koja su u narodnim nošnjama prije nekoliko godina slikali sa podignuta tri prsta koja su protumačena kao provokacija - rekao je Kojić.

 

On je dodao da očekuje i reakciju poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Ramiza Salkića, koji je, kako kaže, bio najglasniji kritičar prava Bošnjaka u Srebrenici i Republici Srpskoj.

 

- Da li će Salkić sada pričati svoju priču o tome kako su muslimanska djeca ugrožena u Republici Srpskoj? Da li oni znaju da je škola sekularna institucija i da tu nema provođenja vjerskih obreda? - upitao je Kojić.

 

On je najavio da će ukoliko ne bude reakcije nadležnih, Republička organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, zajedno sa roditeljima djece srpske nacionalnosti tražiti reakciju resornog Ministarstva i smjenu direktorice "Prve osnovne škole" u Srebrenici Snježane Јandrić.

bottom of page