top of page

Ko je siva eminencija Draška Stanivukovića?

Updated: Feb 17, 2022

Najpoznatiji banjalučki šibicar i kradljivac roda koji je izvarao bezbroj ljudi, a zbog čega je hapšen više puta, kako naš portal saznaje, siva je eminencija Draška Stanivukovića i banjalučkog PDP-a. U pitanju je Milenko Palačković, koji pred izbore za Savjet mjesnih zajednica svakodnevno ide po terenu i ucjenjuje glasače i sekretare u mjesnim zajednicama, zaposlenike Gradske uprave, a u kojoj Palačković nije zaposlen.



Ipak, da ima dodira s Gradskom upravom govori i bliska saradnja Milenka Palačkovića s gradonačelnikom i Tanjom Palačković koja se nalazi na listi PDP-a za Savjet mjesnih zajednica u naselju Ada.


Tanja Palačković je ćerka Zorana Palačkovića, zaposlena je u Gradskoj upravi i to bez konkursa odmah nakon lokalnih izbora i desna ruka je Draška Stanivukovića. Palačkovićeva radi na poziciji referenta u Kancelariji za građane, a po svemu sudeći do te pozicije došla je zahvaljujući ocu Milenku Palačkoviću, koji već godinama obavlja prljave poslove za PDP i Draška Stanivukovića.



Podsjestimo, Milenko Palačković pored toga što je među banjalučanima poznat kao šibicar koji je hapšen više puta, takođe, poznat je i po krađi roda u Novoj Topoli kod Gradiške. Naime, Palačković je u Novoj Topoli uhapšen još 2011. godine prilikom krađe četiri mladunca roda iz gnijezda, koje se nalazilo na betonskom stubu: https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Nesvakidasnji-slucaj-u-Novoj-Topoli-Krali-rode-za-privatni-park/92917


Kao saznajemo, o povezanosti Palačkovića i Stanivukovića govori i nedavna posjeta gradonačelnika Stanivukovića Cirihu u kojem ga je dočekao Palačkovićev sin Zoran Palačković, koji već godinama živi u Švajcarskoj.



Milenko Palačković se u posljednje vrijeme ne pojavljuje na objavama gradonačelnika Stanivukovića, a skoro sve ranije zajedničke fotografije su obrisane, rekli bismo s razlogom. Prijetnje koje Palačković upućuje sekretarima po mjesnim odborima uplašile su mnoge, pa je tako anonimna prijava stigla i na adresu našeg portala.

bottom of page