top of page

Klub odbornika SNSD-a: Subvencijama obuhvatiti sve privredne subjekte u gradu

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić pozdravio je odluku o subvencionisanju privrednih subjekata u Gajevoj ulici, ali kako kaže neophodno je ovom odlukom obuhvatiti i druge privrednike, kao one koji se nalaze i kof Palasa, kao i na Krašovom parkingu.



"Ovo je dobra stvar, dobra praksa i za grad koju smo uveli kada je rađena rekonstrukcija na potezu od Palate do Pozorišta Republike Srpske", kazao je Topić i dodao kako je ovim potezom otvorena Pandorina kutija.


"Bez obzira kakva je rekonstrukcija u pitanju, to treba podržati, ali postavljam pitanje zašto ovom odlukom nismo podržali i poslovne subjekte na Krašovom parkingu? Šta je sa privrednim subjektima na parkingu kod Palasa, frizerski salon, Dobojske pite, cvjećara. Ja predlažem da iz bolje buduće prakse gradonačelnik amandmanom proširi ovu odluku. Ako mi za ubuduće uzimamo praksu da grad pomaže jer vidimo da je upitna ova realizacija jer se ulagao amandam i stavka sa koje da se skine jer u budžetu tih sredstava nema. Nisu samo oštećeni privredni subjekti u Gajevoj već i kod Palasa i Kraša", kazao je šef Kluba odbornika SNSD-a.


Topić je predložio da se ova odluka proširi na preostale subjekte jer u odjeljenju imaju spisak pomenutih subjekata, kako on kaže. On je naglasio i da ako je nemoguće proširiti subjekte da gradonačelnik povuče pomenutu odluku jer se tu suštinski ništa neće desiti ako oni svi imaju obećanje da će dobiti ta sredstva.


"Mi smo danas i podržali i komisiju koju je gradonačelnik predložio, a koja treba da sprovede javni poziv, a čiji iznos podrške je 100.000KM što i nije mnogo za grad da bi se porezi i doprinosi privrednim subjektima uplatili", kazao je Topić naglasivši kako je ovo prijedlog SNSD-a.


bottom of page