top of page

Katastrofalno stanje u naselju Ada; Rupe na cestama, voda se približava trafo stanici (FOTO)


Naselje Ada Lokve suočava se s ozbiljnim problemima izazvanim obilnim kišama proteklih dana. Oluja koja se sručila na naselje stvorila je opasne udarne rupe, čije dubine i širine sve više podsjećaju na kratere. Na fotografijama koje su pristigle na adresu našeg portala uočljive su rupe, jedna do druge koje su popunjene vodom, a nepredvidljivost situacije uzrokovane udarnim rupama stvara nelagodu i opasnost, kako za vozače tako i za pješake.



Situacija je posebno zabrinjavajuća zbog blizine trafo stanice, te same činjenice da je voda već dosegnula ulaz u obližnju zgradu. Uz povećanu količine vode koja se nakuplja u blizini naselja, postoji strah za ozbiljne električne opasnosti.


Zabrinuti mještani ističu da je neophodna hitna intervencija nadležnih, kako bi se osigurala sigurnost mještana naselja i izbjegle moguće nesreće ili štete.



„Kao vozač, ne mogu vjerovati koliko je nebrige i nemara prisutno kada je u pitanju održavanje cesta. Ove rupe koje su nastale poput kratera su ravno putanji za uništenje naših vozila. Svaki put kad prolazim kroz tu mrežu rupa, osjećam se kao da se borim na ratnom terenu, a ne vozim se po svom vlastitom naselju. Trafo stanica u blizini samo dodatno povećava rizik, stvarajući potencijalno opasnu situaciju za sve nas“, riječi su ogorčenih mještana.

bottom of page