top of page

Kasno Marko na Kosovo stiže: Gradonačelnik pred najavljene proteste poslao saradnike u Derviše

Nakon što je za sutra najavljen mirni skup u vidu protesta od strane mještana MZ Lazarevo 1, Lazarevo 2 i Zalužani zbog nezadovoljstva načinom izgradnje mosta u naselju Derviši, gradonačelnik Draško Stanivuković nije čekao ni časa kako bi "saprao" nerad nadležnih. Mosta na kojem su za skoro pola godine ugrađene samo dvije daske, Stanivuković se sjetio čak dan prije najavljenih protesta, te je tako poslao svoje saradnike Miladu Šukalo, Nebojšu Drinića i Milenka Dževaru, ovlaštenog potpisnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve.Očigledno je da se prvi čovjek Grada prepao osude javnosti, te nije imao hrabrosti da izađe pred građane pa je poslao svoje bliske saradnike da ublaže trenutno stanje.


Drinić je izjavio kako će most biti završen prije predviđenog roka tj do 1. decembra, što je u praksi nemoguće, ako se uzme u obzir dosadašnja dinamika rada.


Prema riječima mještana, mjesecima unazad na gradilištu je bilo gotovo nemoguće čuti zvuk mašina, a radnici su zadnji put viđeni 24. jula kada su se slikali sa gradonačelnikom.


Isto tako, zaobilaznica kojom je saobraćaj preusmjeren je nesigurna, nepraktična i prolazi kroz naselje, a nerijetke su situacije u kojima vozači neznajući krenu direktno preko mosta, koji je sada samo rupa, pa građani strahuju od saobraćajnih nezgoda.


Sve su ovo razlozi zbog kojih su mještani odlučili mirnim skupom sutra izraziti nezadovoljstvo načinom rada Gradske uprave.bottom of page