top of page

Kasandra je hitra i plemenita: Upoznajte najomiljenijeg banjalučkog psa


Donosimo vam priču o napuštenoj kuci Kasandri, koja je zadnjih nekoliko godina postala najomiljeniji pas u Obilićevu.Kasandra je, naime, imala svog vlasnika, ali je sticajem okolnosti ostala prepuštena ulici.


Umiljata i pametna privlači pažnju mnogobrojnih mještana ovog naselja, koji su u međuvremenu počeli da je hrane i brinu o njoj. Ova plemenita životinja nije udomljena, ali je srećna i uživa u krugu dobrih ljudi. Brza je i hitra, preko dana zna da napravi pozamašnu kilometražu i možete da je u toku dana vidite na različitim lokacijama: čas je u Obilićevu, čas je preko Gradskog mosta, pa i u centru i drugim naseljima.


Prati svog vjernog druga, poštara Gorana gdje god da krene, te se ne odvaja od njega. Mazna je, razigrana i puna života. Prepoznaje negativnu energiju, pa je možete vidjeti samo sa pozitivnim osobama. Kao što to životinje najbolje znaju, dobro pamti i često zalaje na osobe s kojima nije imala dobra iskustva, ali i na motoriste.


Zvuk motora jednostavno ne podnosi, pa nerijetko i pojuri za njima.


Nažalost, Kasandra je skoro doživjela nesreću jer je pregažena na ulici, ali je hitnom intervencijom spašena i opet uživa sa svojim drugarima, mnogobrojnim kucama ali divnim ljudima koji joj poklanjaju veliku pažnju.


Kao što je dobro poznato, ljudi mogu dosta toga da nauče od životinja, a Kasandra je dobar primjer koji potkrepljuje tu tezu.


Budimo plemeniti, imajmo sluha za napuštene kuce i pomozimo svaki put kada smo u mogućnosti.Odličan porodični pas


Kasandra inače spada u pasminu malih međimurskih pasa.


Živahni su, skladnog tijela i visoke inteligencije. Ljubitelji pasmine kažu da je vrlo poslušan i da se lako nauči bilo kakvom zadatku ili triku. Dolazi u raznim bojama, a može biti jednobojan, dvobojan ili trobojan s različitim šarama. Naraste od 28 do 33 cm, što takođe govori o njegovoj prikladnosti za život u stanu.


Živi u prosjeku 14 godina. Rep mu je visoko nasađen, bujne je dlake i stalno u pokretu, a može se roditi i s kratkim repom. Dlaka mu je kratka i linja se pa je preporučljivo da se redovno četka.


Odličan je porodični pas koji se slaže s djecom i drugim životinjama. Takođe je srdačan, prijateljski nastrojen i pomalo zvrkast. Prema strancima će biti oprezan, ali nikako agresivan.

bottom of page