top of page

Karićeva i Stanivuković zajedno u Evropu


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, zajedno sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem i gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem zajedničkim snagama pokazali su, kako navode posvećenost evropskoj perspektivi. Gradonačelnici ova tri grada uputili su pismo predsjednici Evropske komisije Ursuli von der Lajen.


Izvor: Patriote Srpske


Javnosti više nije strano prijateljstvo između prvog čovjeka Banje Luke i gradonačelnice Sarajeva.


Još prošle godine, kada je Stanivuković srdačno ugostio Karićevu, izjavio je tada da je to posjeta od istorijskog značaja koja će imati najviše uticaja na budućnost. A da gradonačelnik drži do svojih riječi kada je prijateljstvo sa političkim Sarajevom u pitanju, pokazuje i potpisivanje ovog zajedničkog pisma.


Gradonačelnica Sarajeva tom prilikom koristila je već svoje poznate uzrečice.


„Sarajevo je grad hiljadu mostova, mislim na pružene ruke“, rekla je tada Karićeva. Međutim, ono što ne može da potvrdi ovu priču o suživotu jesu njene izjave i postupci koji su uslijedili poslije.


Gradonačelnica Sarajeva često na svojim društvenim mrežama potencira priču o suživotu svih naroda, a ubrzo poslije toga u Beograd, na adresu gradonačelnika pošalje presude Ratka Mladića ili otkrije sramotnu ploču srpskim žrtvama, dok i dalje u centru Sarajeva na ploči velikim slovima stoji „SRPSKI ZLOČINCI“.


Izvor: Patriote Srpske


Ipak, ove provokacije koje svakodnevno stižu iz političkog Sarajeva ne smetaju gradonačelniku Banje Luke.


Karićeva je svoju objavu zaključila da predstavnici ova tri grada „ujedinjeni stoje za sve Bosance i Hercegovce“. Postavlja se pitanje koga predstavlja Draško Stanivuković i ima li tu mjesta za Srbe?


Izvor: Patriote Srpske

bottom of page