top of page

Kao krivi toranj u Pizi: Stub ulične rasvjete na zapadnom tranzitu u koji svi sa zebnjom zagledaju

Ima taj jedan stub ulične rasvjete na zapadnom tranzitu koji je ukrivo. I tako stoji mjesecima. Vozačima možda i nije uočljiv, ali kada kročite na pasarelu, vidjećete koliko je nagnut.Mještani Petrićevca, naselja u Banjaluci, pričaju da im se čini da je stub sve više nakrivljen, mada se nalazi u debelom betonskom temelju.

 

– Ne izgleda da je u njega udarilo neko vozilo, pa da je zbog toga nakrivljen, kako to obično biva sa saobraćajnim znakovima. Ako bi se kojim slučajem dogodilo da padne, bila bi katastrofa, jer se nalazi između saobraćajnih traka – kaže jedan mještanin Petrićevca.


Gradsku upravu smo poodavno pitali da li taj stub predstavlja opasnost za pješake i vozače i da li prijeti opasnost da se sruši. S obzirom da nam je tada rečeno da će biti provjereno da li predstavlja opasnost i da će u tom slučaju biti uklonjen ako ne bude mogao da se sanira, pretpostavka da je da procijenjeno da opasnost ne postoji, jer isti stub je i dalje na istom mjestu.


– Kada je riječ o stubu ulične rasvjete na Zapadnom tranzitu, nadležne službe će izaći na teren, te procijeniti stanje. Ukoliko je riječ o oštećenom stubu, koji ne može da se sanira, biće izdat nalog za njegovo uklanjane – navodi se u odgovoru iz Gradske uprave koji smo dobili prije više od dva mjeseca.


Izvor: Srpskainfo

bottom of page