top of page

Kako Stanivuković vara svoje aktiviste?!

Draško Stanivuković izigrao je aktiviste PDP-a prije dvije godine, kada je vodio predizbornu kampanju za poziciju gradonačelnika. Stanivuković je obećao isplaćivati plate svima onima koji su radili na kampanji za lokalne izbore, što nije učinio.

Naime, svi aktivisti koji su mukotrpnim radom mjesecima skupljali glasove za Stanivukovića dobijali su po 100 KM mjesečno, tokom 7 mjeseci.


,,Radio sam sedam mjeseci za Draška u PDP-u, skupljao glasove, hodao po terenu, i još svašta, da ne nabrajam. Na početku nam je obećao mjesečnu naknadu, u vidu plate, od 700 KM. Nakon mjesec dana dao nam je svima po 100 KM, i tako je nastavio svih sedam mjeseci do kraja kampanje. Govorio je kako sa tih 100 KM nastoji da nas motiviše, te kako će nas isplatiti po završetku kampanje. Kad je zvanično proglašen kraj, obratili smo se Stanivukoviću da nam isplati obećane plate, na šta je on odgovorio da su plate isplaćene'', rekao je za naš portal bivši aktivista PDP-a.


Objasnio je da je Stanivuković računao da daje 100 KM tokom sedam mjeseci, i da je to tih 700 KM. To je bila njegova računica.


,,Mi smo radili po 12 sati svaki dan, bez dana odmora i dobili smo šipak. Nikada nam nije isplatio obećano'', dodaje bivši aktivista.


Dobro upućeni izvor ispričao je i kako je tekao sistem prikupljanja glasova na tribinama.


,,Draško je tada organizovao tribinu na Petrićevcu. Zadužio je Olgu Babić, kasniju nazvanu ,,jahačica'', da hoda sa punom futrolom novčanica od 100 KM. Prilazila je ljudima i nudila novac za glas. Ko god je uzeo stotku, morao je i da se potpiše'', navodi dobro upućeni izvor blizak PDP-u.


Stanivuković je poznat po davanju obećanja koja ne ispunjava. Osim što je leđa okrenuo građanima, pokazao je krajnje nepoštovanje i prema onima koji su najzaslužniji za njegovu današnju funkciju.

bottom of page