top of page

Još jedan medicinski transport: Pacijentkinja prebačena iz Trebinja u Banjaluku

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari i tehničari Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske danas su izvršili još jedan, treći po redu, uspješan vazdušni medicinski transport pacijenata.Riječ je o 43-godišnjoj A.M, koja je iz Opšte bolnice u Trebinju upućena na dalje liječenje u UKC Republike Srpske sa dijagnozom diskopatija i oboljenje korijena živca slabina.


Ranije danas, pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari i tehničari imali su dvije istovremene intervencije koje su realizovane profesionalno, brzo i koordinisano na dvije lokacije.


Djevojčica od godinu i devet mjeseci transportovana je iz Sarajeva u "Institut za majku i dete" u Beograd sa dijagnozom hemijski pneumonitis, odnosno upala pluća zbog ingestije toksične tečnosti upućena na dalje liječenje.


Istovremeno, drugi helikopter je iz Trebinja za Bijeljinu transportovao 47-godišnju pacijentkinju J.M. sa dijagnozom non stemi (blokada jedne od srčanih arterija koja zahtjeva ugradnju stenta).


Današnje tri operacije vazdušnog medicinskog transporta izvršene su izuzetno profesionalno, brzo i odlično koordinisano, što potvrđuje svu neophodnost i potrebu postojanja Helikopterskog servisa i njegovog daljeg jačanja u smislu nabavke novih letjelica.


Iako je sadašnji broj letjelica skroman, pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari UKC-a uvijek su spremni, te odlučno, hrabro i brzo ispunjavaju svaki zadatak s ciljem spasavanja ljudskih života.


U ovoj godini, zaključno sa današnjim danom, uspješno je izvršeno 55 medicinskih transporta.

bottom of page