Jeftina predstava za javnost: Od fontane ništa ni nakon godinu i po (FOTO)

Na završetak fontane u parku Mladen Stojanović građani Banjaluke čekaju više od godinu dana. Kako je danas zabilježio naš reporter, na njoj se trenutno ne izvode nikakvi radovi. Radnika nema, a tabla koja je označavala početak i kraj radova, što je obavezno na svakom gradilištu, više se tamo ne nalazi. Prostor djeluje napušten i zaboravljen. Svoje mišljenje o ovome dao i je i odbornik u Skupštini Grada Dragoslav Topić.


Stanivuković je još u aprilu prošle godine igrao na kartu nostalgije kod Banjalučana. Ozbiljno se poigrao sa građanima koji svakodnevno očekuju novu fontanu koja će biti nastavak simbola stare fontane po kojoj je grad prepoznatljiv. Gradonačelnik Draško Stanivuković najavljivao je kako će najvećem gradu Srpske vratiti dašak starog sjaja, tako što će u parku „Mladen Stojanović“, izgraditi repliku čuvene fontane iz parka „Petar Kočić“. Kako je danas zabilježio naš reporter, na njoj se trenutno ne izvode nikakvi radovi.Prije godinu i po dana kada je Stanivuković otvorio radove Banjalučanima je obećao da će replika „kultne“ fontane iz Parka „Petar Kočić“ biti gotova za, kako je rekao, malo više od mjesec dana. Stanivuković ne samo da je slagao nego je prevario one koji su mu dali povjerenje, jer kao što se može vidjeti iz priloženih fotografija sve stoji. Gradilište je mjesecima napušteno i bez radnika.„Banjaluka nema rimsku fontanu, ali možda ćemo dobiti onu u parku Mladen Stojanović, ako gradonačelnik uspije u tome da se izgradi“, poručio je Dragoslav Topić.


Kada je u početku shvatio da ne može ispuniti obećanje, Stanivuković je svaki drugi mjesec obećavao novi rok za izgradnju. Pa je tako fontana trebalo da bude završena tokom prošlog ljeta, kada je tvrdio da su radovi u punom jeku.Prolaze mjeseci i godine, a iz priloženih fotografija vidi se da sve stoji i da se ništa nije pomaklo s mjesta, a građani koje smo sreli u parku postavljaju pitanje kada će gradonačelnik u ovome gradu početi konačno da radi.