top of page

Jednodnevna posjeta: Željka Cvijanović boravi u Abu Dabiju

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravi u jednodnevnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje je danas u Abu Dabiju razgovarala sa državnim ministrom ekonomije i trgovine u Ministarstvu spoljnih poslova Ahmedom el Sajegom.“Tokom sastanka je istaknuto da su bilateralni odnosi dvije strane veoma dobri, bez otvorenih pitanja, sa ogromnim prostorom za unapređenje, kako privrednih i trgovinskih veza tako i drugih vidova saradnje, prvenstveno u domenu obrazovanja”, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

 

Sagovornici su naglasili značaj odluke o ukidanju viza za državljane BiH prilikom putovanja u UAE, izrazivši očekivanje da će to dati dodatni podstrek razvoju saradnje u oblasti turizma.

 

Razgovarali su i o zaključivanju sporazuma o unapređenju i zaštiti investicija između BiH i UAE, čije usaglašavanje je u završnoj fazi, a koji bi trebao biti potpisan tokom ove godine.

 

Cvijanovićeva je upoznala sagovornika s aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama, kao i o najznačajnijim investicionim i turističkim potencijalima u Republici Srpskoj i BiH.

bottom of page