top of page

“Jedna slika za ljepši pogled” - 21 slika na platnu za UKC Srpske (FOTO)

Danas je povodom obilježavanja svoje krsne slave “Duhovi” i tradicionalne manifestacije “Dan za hvala”, Tržnica d.o.o. donirala UKC-u Republike Srpske 21 fotografiju printanu na platnu, u sklopu akcije “Jedna slika za ljepši pogled” čiji je inicijator profesor Predrag Tošić.Generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić se zahvalio Tržnici d.o.o. na donaciji slika. „Veliko hvala Tržnici na ovom gestu kojim će se uljepšati prostorije naših pacijenata. Mi nastavljamo sa izgradnjom UKC Republike Srpske, nabavkom najnovije opreme i usavršavanjem kadra, ali i uljepšavanjem prostorija za boravak pacijenata u našoj ustanovi. Koliko su bitni terapija i dijagnostika, toliko je važan odnos našeg kadra prema pacijentima i same prostorije u kojima pacijenti borave“, naglasio je prof. dr Vlado Đajić.


Vanja Amidžić predstavnik Tržnice d.o.o. je naglasila da su sve slike fotografisane na Tržnici. „Ove godine smo povodom naše krsne slave „Duhovi“ odlučili da se priključimo akciji “Jedna slika za ljepši pogled” i da na taj način podržimo našeg prijatelja profesora Tošića, te da doniramo 21 sliku. Slike predstavljaju svakodnevnicu na Tržnici“, istakla je Vanja Amidžić.Predrag Tošić nekadašnji pacijent naše ustanove se zahvalio rukovodstvu Tržnice d.o.o. i UKC Republike Srpske na podršci i razumijevanju. “Svi kažu da je ovo moja akcija, ali ja ništa ne bih mogao bez mojih prijatelja koji su uvijek uz mene. Kako pojedinci tako se i preduzeća javljaju da doniraju slike, a ovaj put to je Tržnica d.o.o. s kojom sarađujem dugi niz godina. Akcija će trajati dok svaka soba ne bude imala svoju sliku“, naglasio je profesor Tošić.


Nebojša Kuštrinović poznati banjalučki meteorolog je istakao da je ova akcija od velike važnosti za pacijente. Tržnica zadnjih 35 godina obilježava „Duhove“, a oni predstavljaju početak nečeg novog. Svi znamo da UKC Republike Srpske ide u korak s vremenom i da treba da budemo ponosni na to šta je generalni direktor UKC Republike Srpske prof. dr Vlado Đajić učinio i čini za ovu ustanovu. Pozivam sve građane da podrže ovu akciju i da na taj način koliko je to moguće uljepšaju boravak pacijentima u ovoj ustanovi“, rekao je Nebojša Kuštrinović.bottom of page