top of page

Jedna od najpopularnijih pjevačica 90-ih danas čisti štalu

Ivana Banfić, pjevačica čiji su glas voljeli svi iz regiona, danas živi daleko od očiju javnosti i glamura. Na vrhuncu karijere bila je tokom devedesetih, kao neprikosnoveni izvođač dens scene, a onda je porok uzeo pod svoje.Dok je Ivana na poslovnom planu nizala uspjehe, u privatnom životu doživjela je velika razočaranja. Kako bi ih prebrodila i nastavila dalje, utjehu je potražila u alkoholu, pišu domaći mediji.


Naime, Ivana je u braku bila 12 godina s Robertom Magićem, ali uslijedio je razvod. S tom činjenicom dugo nije mogla da se pomiri. Postajala je svjesna da je alkohol sve više uzima pod svoje i 2005. godine se prijavljuje na kliniku za odvikavanje. Ispostavilo se da bolju odluku nije mogla da donese, jer je uspjela da prebrodi taj težak period, prenose mediji.


I ne samo to. Ponovo je zavoljela, ističući da je sreću pronašla u svom dugogodišnjem partneru Krunu Ladišiću. Vjenčali su se u tajnosti, jer nisu željeli da taj dan budu okruženi medijima. Potom su uslijedile najradosnije vijesti za Ivanu - ostala je u drugom stanju. Za nju je jedna od najvećih želja bila da se ostvari u ulozi majke, međutim, došlo je do spontanog pobačaja.


"Bilo je tužno, bolno prihvatanje svega toga, ali ja sam borac i prihvatila sam sve što se dogodilo. Isplakali smo se, otišli na hodočašće do Marije Bistrice. Pješačili smo 64 kilometra i tamo sam zapalila svijeću za tu malu dušicu. U molitvi sam pronašla mir" rekla je svojevremeno Ivana, koja je rodila sina Jana u 37. godini.


Naglašava da je cijelu drugu trudnoću provela u strahu, ali da je imala veliku podršku supruga."Suočila sam se s drugom trudnoćom, a potom i velikim strahom da se ne ponovi isti scenario. Ali, evo ga, hvala Bogu, živ je, zdrav, sretan i veseo. Sretna sam i zahvalna na tom velikom dar" rekla je pjevačica.


I dalje izgleda fenomenalno, a izgleda da ne namjerava da se vrati muzičkoj profesiji u potpunosti.


Svoj mir sa suprugom pronašla je u mjestu koje se nalazi 11 km od Petrinje - Staroj Drenčini, gdje se par prije nekoliko godina preselio. I sada uživaju u seoskom načinu života. Takođe, sastavni dio njenog života su i putovanja.


"Željeli smo kao porodica promjenu i da isprobamo drugačiji način života od urbanog stila života. Suprug i ja volimo prirodu i nekako nam je to spontano došlo. Krenuli smo u novu avanturu, život na selu. Preuređujemo staro seosko imanje i tamo živimo. Nije možda tako jednostavno i bajkovito kako se činilo" rekla je prije nekoliko godina za hrvatske medije.


I uz to dodala da se susrela s mnogim novim iskustvima otkako je započela drugačiji način života, prenosi "Avaz".


"Grijanje na drva, smrzavanje vode iz bunara i još dosta novih iskustava s kojima se do sada nismo susretali. Lijepo je i mirno. Nova sredina, novi ljudi, nova prijateljstva. Sve je to zabavno i novo" rekla je jednom prilikom muzička umjetnica.


Ivana često na svom Instagram nalogu dijeli fotografije, a na njima se vidi da je njen dan prilično ispunjen seoskim poslovima, koji je, kako kaže, mnogo opuštaju i ispunjavaju.

bottom of page