top of page

Jedan će se braniti sa slobode: Banjalučko tužilaštvo traži pritvor za šestorku zbog prodaje droge

Banjalučko tužilaštvo traži da se šestorici osumnjičenih za trgovinu narkoticima odredi pritvor, dok je jednom osumnjičeniku dozvoljeno da se brani sa slobode.Kako je saopšteno, pritvor je predložen protiv mještana Gradiške Lipovac Saše (53) Drinić Strahinje (39), Radak Mirka (31), Šobota Ognjena (31), Todorović Danijela (36) i Grandić Aleksandra (43).


“Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja osumnjičenih lica uputio je danas prijedlog za određivanje mjere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sa stavom 1. KZ RS i krivično djelo Omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 208. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, saopšteno je.


Nakon ispitivanja od strane postupajućeg tužioca osumnjičeni Janković Nikola je pušten i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode.


Kako je navedeno, oni su tokom ove i prošle godine nabavljali, držali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali kokain, ekstazi i marihuanu na području Gradiške.

Tužilac je uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, kao i zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.


O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.

bottom of page