top of page

Ješićeva tvrdi da parking ne poskupljuje zbog brige za građanima nego punjenja budžeta

"Gužve se neće riješiti"


Odbornik Narodnog fronta u Skupštini grada Banjaluka, Dijana Ješić, poručila je danas da se protivi poskupljenu parkinga, jer to je još jedan udar na budžet građana.Ona ističe da je razlog poskupljenja punjenje budžeta Grada, jer novca u gradskoj kasi nema. Ješićeva kaže da smo svjedoci toga da je enormna količina novca iz budžeta neplanski trošena na razne stvari.


– Te dodatnih sumnjivih i spornih izdvajanja za pojedina udruženja i sportske kolektive. S druge strane, smanjeni su prihodi u budžet grada, jer sad imamo besplatnu legalizaciju objekata i besplatne građevinske dozvole za sve građane, bez obzira na imovinsko stanje, što nema smisla bez socijalne karte. Ove mjere su u redu i poželjne za građane koji nisu u mogućnosti da plate, ali su takođe obuhvaćeni i građani koji su dobrog imovinskog stanja i kojima ovo ne bi bio problem platiti“- kaže Ješićeva.


Ona dodaje da u gradu imamo 6.000 parking mjesta, a registrovanih 86.000 voznih jedinica i poskupljenje parkinga se neće riješiti problem parkiranja i gužve u centru grada.Ješićeva napominje da sada više nema ni parkinga na tzv parkingu kod Кraša i parkingu kod hotela Palas, što znači da se broj parking mjesta dodatno smanjio, a da se pritom nisu našle adekvatne zamjene za njih.


– Dakle, nije u pitanju nikakva briga za građane i očiglednu gužvu u centru grada, nego punjenje budžeta zbog prevelikih rashoda i smanjenog priliva novca u budžet Grada – zaključila je Ješićeva.

Comments


bottom of page