top of page

Javnost na nogama: Isplivao snimak tuče profesora i učenika VIDEO

U jednoj zagrebačkoj srednjoj školi došlo je do tuče profesora i učenika, povodom čega se oglasila i škola i najavila kaznene mjere.

Naime, kako se vidi na snimku koji je nastao tokom tuče, učenik prilazi profesoru sasvim blizu sa telefonom u rukama, koji sjedi za svojom katedrom, i nešto mu govori dok pokazuje na drugog đaka. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe, ali kreće da se rve sa učenikom.

U jednom trenutku, profesor završava leđima naslonjen na policu, nakon čega pada na pod.


Sukob eskalira kada profesor uzima nepoznati predmet sa police i kreće da tuče učenika, sve dok ih ostali učenici nisu razdvojili. Pojedini učenici su snimali sukob, drugi su navijali i dobacivali, a epilog incidenta nije poznat.


Oglasila se škola

– Škola je postupila skladno sa protokolima, o događaju su obaviještene sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te je njihovo postupanje u toku. Međutim, ne možemo da otkrivamo detalje slučaja i njihovog postupanja. Najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i smatraju da nasilje nema opravdanja, bez obzira na okolnosti. Kao rezultat navedenog, pokrenut je postupak za raskid ugovora o radu pomenutog nastavnika – saopštila je direktorka škole.


Snimak tuče je osvanuo na Jutjubu.


Oglasilo se i Ministarstvo

– Ministarstvo je upoznato sa događajem. Škola je blagovremeno reagovala i preduzela sve aktivnosti u skladu sa propisima i o incidentu obavijestila nadležne organe. Policija preduzima odgovarajuće radnje u skladu sa svojim ovlašćenjima, a škola će pomenutog profesora sankcionisati u skladu sa propisima koji uređuju radne odnose – rečeno je za 24 sata iz Ministarstva nauke i prosvjete.


Video pogledajte OVDJE

bottom of page