top of page

Izumiru parking mjesta u Banjaluci: Građani uznemireni, kazne pljušte

Updated: Sep 20, 2023

Nedostatak parking mjesta u našem gradu postaje ozbiljan problem za sve nas. Omiljeni parking kod Palasa, parking "Kraš," onaj kod Kastela i mnoga druga parkirališta postaju samo sjećanje. Umjesto parkinga, Stanivuković se zalaže za izgradnju spomenika, međutim, ključna dilema nije vezana za sama umjetnička djela, već za odabir lokacija na kojima će oni biti postavljeni.

Ova odluka donesena je bez građevinske dozvole i izaziva velike nevolje građanima, budući da u Banjaluci gotovo da nema slobodnih parking mjesta. Trotoari su često zauzeti, a pješaci i majke s kolicima suočavaju se s dodatnim problemima. Nažalost, čini se da gradska vlast ne brine dovoljno o ovom problemu, a ukoliko se ne preduzmu hitne mjere, može se očekivati haos u saobraćaju u gradu za svega nekoliko mjeseci.


Očigledno je da je Banjaluci potrebno mnogo više parking mjesta, ali gradonačelnik Draško Stanivuković je, umjesto toga, nastavio s ukidanjem postojećih parkinga.


Građani su bijesni zbog ove situacije. Umjesto kažnjavanja, očekivali su od gradskih vlasti da ponude rješenja za parkiranje, ali umjesto toga, kazne se povećavaju, puneći gradski budžet.


"Kazna je zadnja mjera, valjda su trebali omogućiti način kako ćemo parkirati i gdje, a ne nas kažnjavati," komentarišu ljutiti Banjalučani. "Ovo samo stvara još veći nered i haos," dodaju.


Banjalučani su frustrirani jer gradske vlasti ne nude odgovarajuća rješenja za parkiranje, već kažnjavaju bez alternativa.bottom of page