top of page

Izlaznost u Srbiji do 12 časova 21,33 odsto, zabilježeni incidenti

Izlaznost na izbore u Srbiji do 12 časova iznosi 21,33 odsto, rekao je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević na konferenciji za novinare Republičke izborne komisije Srbije.

Na prošlogodišnjim izborima, koji su održani 3.aprila, izlaznost do 12 časova iznosila je 20,52 odsto, dok je konačna izlaznost bila 58,6 odsto, rekao je on.


Predsjednik RIK-a Vladimir Dimitrijević rekao je da je Udruženje Crta navelo da se u Odžacima dogodio incident prilikom kojeg im je uništen jedan automobil.


„Izvršili smo provjeru i taj incident se zaista dogodio. RIK najoštrije osuđuje incident. Odgovorni za uništavanje automobila biće privedeni, adekvatno sankcionisani, u skladu sa nadležnostima državnih organa“, rekao je Dimitrijević dodajući da su počinioci već identifikovani.


Jedan incident se dogodio u Blacu. U medijima je navedeno da je jedno lice dijelilo novac glasačima oko biračkog mjesta, policija je odvela ovo lice u policijsku stanicu da da izjavu, rekao je Dimitrijević.


U Boru, na biračkom mjestu 27, tvrdi se da je biračko mjesto preseljeno preko noći.


„Uvidom u našu dokumentaciju je utvrđeno da biračko mjesto jeste preseljeno, ali na osnovu našeg rješenja koje je donijeto 8. decembra, u zakonom propisanom roku“, izjavio je predsjednik RIK-a.


Dodao je da glasanje na svim ostalim biračkim mjestima protiče bez ijednog incidenta.

bottom of page