top of page

Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica u Bijeljini

Koalicija dogovor za Bijeljinu, okupljena oko SNSD-a za članove savjeta MZ u ubjedljivoj je prednosti i na ovim izborima.



Članovi ove stranke kažu da nije bilo sumnje u pobjedu. Kažu i to da je ovo rezultat višegodišnje dobre saradnje sa građanima, koji su prepoznali u njima one koju zaslužuju da ih predstavljaju.

"Koalicija dogovor za Bijeljinu na čelu sa SNSD-om je ponudila dobre komšije, dobre domaćine u svim MZ na teritoriji čitave Semberije, sigurno da očekujem ubjedljivu pobjedu", kaže Aleksandar Đurđević iz GO SNSD-a Bijeljina.


Iz SDS-a zato ne likuju mnogo. Kažu da su zadovoljni izlaznošću. Priželjkuju i promjene zakona vezano da funkcionisanje MZ.


"Mjesne zajednice nažalost više nemaju onaj status koji su nekada imali i po nama je, ajd da kažem po SDS-u je ključno da se mijenja zakon o lokalnoj samoupravi", kaže Tomica Stojanović, predsjednik GO SDS-Bijeljina.


Građani su ove godine izašli u velikom broju. Kažu da vjeruju u napredak.


Interesantno je da je ove godine zabilježena i velika izlaznost na izbore. Prije sedam godina kada su poslednji put održani izlaznost je bila 15%. Danas je na izbore izašlo oko 20 %.


"Sve je proteklo regularno, nismo imali ni jednu primjedbu za sada na rad biračkih odbora, ono što je pohvalno i što ja vrlo cijenim kod naših građana je povećana izlaznost", rekla je Dijana Savić Božić, predsjednik GIK Bijeljina.


Na ovim izborima birani su savjeti u 13 gradskih i 57 seoskih mjesnih zajednica. Rezultati će na obradu čim sav materijal stigne u GIK.

bottom of page