top of page

IZBORI POKAZALI: Banjalučanima nisu simpatični saradnici gradonačelnika Stanivukovića

Mirna Savić Banjac, Tanja Vukomanović, Bojan Kresojević, Nebojša Drinić, najbliži saradnici Draška Stanivukovića, osvojili su mizeran broj glasova na izborima.



Prema najnovijim rezultatima CIK-a, oni se nisu baš slavno proslavili na nedavno održanim izborima.


Građani Banjaluke su im dali ne tako zavidan broj glasova. Šta su im to birači zamjerili pa je Bojan Kresojević dobio podršku 4.602 glasača, Mirna Savić Banjac 4.274, a Tanja Vukomanović mizernih 3.081 ne znaju ni oni sami. Onaj oko kojeg se Stanivuković najviše trudio odmakao je malo više od partijskih kolega, pa je tako Drinić osvojio 7.990 glasova.


Krah PDP-ovih omladinaca, kažu građani.


Iako su aktivno bili uključeni u rad gradonačelnika Draška Stanivukovića, njihove ideje nisu dobro prihvaćene. Danas Stanivuković pred građane ne može da izađe s ljudima koji iza sebe imaju zapažene rezultate, a to su upravo izbori i pokazali. Oni su se svi odlično „udomili“ u Gradskoj upravi ali da li će i dalje tu ostati ili dobiti neki drugi angažman, pokazaće vrijeme.


Prema ranijim pisanjima medija gradonačelnik Draško Stanivuković će uprkos osvojenom mandatu ostati na čelu Banjaluke, a umjesto njega poslanik bi trebalo da bude Tanja Vukomanović, njegova šefica za odnose s javnošću. Direktne mandate osvojili su Nebojša Drinić i Mirna Savić Banjac. Bojan Kresojević neće u skupštinske klupe jer je, očigledno, slabo obilazio mjesne zajednice po Banjaluci. I sami ogorčeni rezultatima, nakon izbora, postali su puno tiši, a još manje učinkovitiji.


Podsjećamo, u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), najviše mandata odnosno 29 osvojio je SNSD, pokazali su utvrđeni rezultati Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

bottom of page