top of page

Iz PU tvrde da je Banjaluka bezbjedna! Vukelić: Sve spremno za obilježavanje 9. januara

Načelnik Policijske uprave Banjaluka Đurica Vukelić, za ATV jutro je kazao da je MUP Srpske izvršio sve bezbjednosne provjere, te da je sve spremno za obilježavanje 9. januara, Dana Republike.

“Prije svega, želim svim građanima Srpske da čestitam Dan Republike. Više od mjesec dana, MUP Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti. Nakon svih izvršenih bezbjednosnih provjera, analiza i planova, možemo konstatovati da je bezbjednost na zadovoljavajućem nivou. U ovom trenutku, MUP ne raspolaže nijednom informacijom o osobama koje bi potencijalno mogle ugroziti današnje događaje”, istakao je Đurića Vukelić, načelnik PU Banjaluka.


Kako kaže, MUP je upoznao javnost da će u strogom centru Banjaluke biti totalna obustava saobraćaja.


“MUP sprovodi aktivnosti da današnji dan protekne svečano, a prije toga bezbjedno za sve učesnike. Na današnjem obezbjeđenju su angažovane sve jedinice MUP-a. Proslava Dana Srpske je planirana na više lokacija, za dva dana i na više različitih događaja. Bitno je saobraćajno obezbjeđenje. MUP je upoznao javnost da će u strogom centru grada biti totalna obustava saobraćaja i policijski službenici će biti na terenu”, rekao je načelnik PU Banjaluka.


Vukelić je pozvao građane da ne nose sa sobom pirotehnička sredstva, ruksake i da sa sobom nose identifikacione dokumente.

bottom of page