top of page

Iz Ljubačeva poručuju: „Grad se maćehinski odnosi prema nama“ (VIDEO)

U banjalučkoj mjesnoj zajednici Ljubačevo mještani sami čiste odvodne kanale na putnoj komunikaciji koja povezuje Ljubačevo sa magistralnim putem Banjaluka – Kneževo. Mještani kažu, posao su uzeli u svoje ruke, jer su od strane nadležnih zanemareni. Iako su nebrojano puta slali zahtjeve, molbe i dopise, ostali su bez odgovora.



„Mi smo ranije imali izuzetnu saradnju sa bivšim gradonačelnikom Igorom Radojičićem. Svake godine imali smo projekte koje smo realizovali u potpunosti. Međutim, u posljednje dvije godine, moram sa žalošću da konstatujem da se maćehinski odnose prema nama i oglušuju na projekte koje Gradu dostavljamo. Moram da kažem da je to žalost“, rekao je za Elta televiziju predsjednik ove banjalučke Mjesne zajednice Radenko Vujasin.




I ranije su se predsjednici banjalučkih mjesnih zajednica žalili na lošu saradnju s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem. Naročito nakon izbora za Savjete mjesnih zajednica. Kako kažu, Stanivuković okreće leđa na njihove zahtjeve pa oni sami moraju da angažuju mašine i ljude kako bi sredili svoja naselja. Vujasin ističe da je ova mjesna zajednica dala 152 borca od kojih je 7 poginulih i 52 ranjena te da je „sramota da se neko tako maćehinski odnosi prema nama“


Vujasin je rekao da posljednje dvije godine kako je Stanivuković na čelu grada ova mjesna zajednica nije dobila nikakvu pomoć. Sami su se dolučili da prošire trasu puta, jer kako kaže, na nadležne ne mogu više da čekaju. Vujasin je naglasio da ima odličnu saradnju sa predsjednikom skupštine Grada Banjaluka Mladenom Ilićem.


bottom of page