top of page

Iz Gradske uprave ucjenjuju penzionere

Kako je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio, besplatan javni prevoz očekuje penzionere sa minimalnom penzijom, ali pod uslovom da se moraju prijaviti do određenog roka za svoju godišnju kartu, inače neće više imati pravo na istu.

Mara P. sugrađanka iz naselja Kočićev Vijenac obratila se našem portalu rekavši da je razočarana ucjenama koje Gradska uprava upućuje penzionerima.


,,Oni su nama sa minimalnim penzijama dali rok do 26. avgusta, a poslije kud koji mili moji. Ja sam trenutno kod ćerke i zeta u Crnoj Gori, čuvam unučiće i vraćam se za 15 dana. Ta karta bi mi mnogo značila, pogotovo u nadolazećem zimskom periodu. Djeca mi žive ovdje, muž mi je umro, a nisam više tako hitra da mogu puno da hodam, pogotovo po zimi. Ja sad nemam pravo da se prijavim i nemam pravo na godišnju kartu, jer ne mogu stići do 26. avgusta. Zar ne bi bilo fer da se prijavi kad ko može, ako je besplatno, besplatno da bude za sve u bilo koje doba. Zaista sam mnogo razočarana'', ističe Mara.


,,Zahtjevi koji ne budu predati u navedenom roku neće moći biti realizovani'', navode iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.


Podsjećamo, Draško Stanivuković obećao je besplatan javni prevoz za sve penzionere, učenike i studente, da bi na kraju dao besplatnu godišnju kartu samo onim penzionerima sa najnižom penzijom, i to kako vidimo, pod određenim uslovima.

bottom of page