top of page

Irena Joldžić oštro poručila Kresojeviću i Stanivukoviću: Zdravlje i glad ne liječe se asfaltom, mostovima i kružnim tokovima

Danas je isplaćeno 50 odsto sredstva za tuđu njegu i pomoć za decembar mjesec, ukupno za 5.000 korisnika. Ova sredstva su uplaćena od strane Vlade Republike Srpske. Međutim, direktorica Centra za socijalni rad, Irena Joldžić, postavlja javno pitanje gradonačelniku Stanivukoviću, gdje je novac koji Grad treba isplatiti.



"Jednokratnu pomoć u iznosu od 66.363 KM koju ste trebali uplatiti danas ste obustavili jer me ucjenjujete zbog toga što nisam potpisala Vašu naredbu. Zbog iste ucjene niste pustili plate mojim radnicima, dok su svi drugi već isplaćeni. Imate li obraza? Moji korisnici i moji radnici su moj prioritet", rekla je Joldžićeva.


Podsjećamo, Stanivuković je danas izjavio kako je kontaktirao direktoricu Centra za socijalni rad, obavijestio je da nema dovoljno novca u gradskom budžetu i sugerisao da jedino rješenje leži u potpisivanju naredbe između njih dvoje, koja bi osigurala da sredstva, koje je Vlada Republike Srpske odobrila, stignu do ljudi koji brinu o djeci s poteškoćama u razvoju.


Stanivuković je optužio Joldžićevu da odbija potpisivanje dokumenta, a kako direktorica navodi, gradski menadžer Bojan Kresojević ju je jutros nazvao i iznio prijetnje kako bi potpisala naredbu koju joj nisu ni poslali.


"I dalje tražite od mene da potpišem Vašu naredbu, tvrdeći da ćete mi poslati dokument. Međutim, nikada niste poslali naredbu. Odbijam potpisati bilo šta što nije u skladu sa zakonom. Zato niste ni poslali naredbu meni", naglasila je Joldžićeva.


Ona je naglasila da je budžet za "Centar za socijalni rad" za 2024. godinu takođe smanjen za nekoliko miliona.


"Bolesni i gladni ne mogu da se liječe i jedu asfalt, drveće, kontejnere, mostove, kružne tokove,... Njima treba njihovo primanje bez obzira koliko je malo. Njima puno znači", rekla je direktorica Centra za socijalni rad.


Podsjećamo, u posljednjih pet mjeseci, novac iz Gradskog budžeta bio je nepravilno usmjeren ka izgradnji kružnih tokova, organizaciji raznih manifestacija i drugim investicijama. U isto vrijeme, plate radnicima u 'Centru za socijalni rad' Banja Luka nisu isplaćene porodiljama, trudnicama i teškim karcinomskim bolesnicima. Ova ustanova, koja je jedina gradska institucija sa pozitivnim mišljenjem Glavne službe za reviziju Republike Srpske, ističe da posluje u skladu sa zakonskim propisima, što nije slučaj s ostalim gradskim preduzećima.


Otvoreno pismo Irene Joldžić možete pročitati u cijelosti ovdje

bottom of page