top of page

"Institucionalno, organizovano i planski učiniti sve da se nemile scene iz Srbije više ne ponove"

Updated: May 12, 2023

Prevencija vršnjačkog nasilja i masovnih ubistava: Kako zajedno možemo stvoriti sigurniju budućnost za djecu i mlade - Tema je javne tribine koja se večeras održava u organizaciji GrO SNSD-a Banjaluka.

"Smatram da je vrlo značajno organizovanje jednog ovakvog događaja i tribine i razgovor na ovu temu koja se tiče sve naše djece. Do sada smo imali priliku čuti izlaganje mnogobrojnih stručnjaka putem medija koji su dali osvrt na dešavanja u Srbiji i koja su uticala na sve nas", kazala je Mirjana Perišić - sistemski porodični psihoterapeut.


Perišićeva je naglasila da je važno da svi slojevi društva kao i institucije zajednički rade kako se nemili događaji ne bi ponovo desili. Ona navodi kako porodica kao stub društva mora usko sarađivati sa obrazovnim institucijama.

"Iz škole ne smijemo pustiti dijete da ide ljuto kući", kazala je ona navodeći kako se konstantno treba baviti ponašanjem djece kao i njihovim emotivnim promjenama.


Moderator Nenad Novaković kazao je da SNSD kao društveno odgovorna organizacija večerašnjoj tribinom ima cilj da artikuliše one probleme koji su najaktuelniji iz oblasti vršnjačkog nasilja kako ga preduprijediti i šta učiniti da se nemile scene iz Srbije ne ponove.


"Nadam se da ova večerašnja naša sesija u tom pravcu da institucije i sistem rade svoj dio posla i ako to bude funkcionisalo na taj način, siguran sam da nećemo imati problema kao što je to bilo do sada. Institucionalno, organizovano i planski ćemo učiniti sve da do ovakvih situacija više ne dolazi", poručio je Novaković.

bottom of page