top of page

Inspekcija “češljala” banjalučki budžet! Ninković: To je rezultat moje prijave protiv gradonačelnika

Po nalogu Okružnog javnog tužilaštva, inspekcija Ministarstva finansija ušla je u Gradsku upravu Banjaluka. To je epilog krivične prijave koju je u junu predsjednik banjalučke Skupštine Ljubo Ninković podnio protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno isplaćivanja većih iznosa plata nego što to zakon propisuje, za 16 Stanivukovićevih bliskih saradnika.Kako Ninković kaže za BL portal, inspekcija je utvrdila neke nepravilnosti i prekršaje, zbog čega je za sutra sazvan Kolegijum sa samo jednom tačkom dnevnog reda.


Ninković tvrdi da ni on, kao predsjednik banjalučke Skupštine, ali ni odbornici nisu dobili ovaj dokument iz nadležnog Odjeljenja za finansije Grada Banjaluka.


„Ja sam ranije podnio krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Draška Stanivukovića, zbog zloupotrebe službenog položaja, odnosno zbog nenamjenskog trošenja sredstava. Tada sam tvrdio da je isplatio svojim saradnicima, a to je onih 16 ljudi koje sam naveo u svojoj krivičnoj prijavi, više nego što je to moguće po zakonu. Dakle, u pitanju je isplaćivanje većih iznosa plata za tih 16 ljudi”, objašnjava Ninković.


Da je u ovom slučaju inspekcija utvrdila određeni broj nepravilnosti smatra i odbornik SNSD-a u banjalučkoj Skupštini Dragoslav Topić, koji, međutim, sumnja da će odbornici sutra biti u mogućnosti da dođu do inspekcijskog zapisnika.


„Mi kao odbornici želimo da znamo šta piše u tom zapisniku. Sutra ćemo tražiti da nam načelnica nadležnog Odjeljenja dostavi zapisnik i da nas informiše šta stoji u njemu. Međutim, mislim da sutra na tom Kolegijumu neće biti ni načelnice odjeljenja, ni zapisnika, ni gradonačelnika“, kaže Topić za BL portal.bottom of page