top of page

"Ima li ovdje iko normalan?": Hvalospjev na panoima umjesto izgradnje Palasa

Izgradnja hotela Palas kasni, a umjesto konkretnih radova, koji su uveliko trebali početi prije par mjeseci, stavljeni su panoi oko rupe gradilišta. Dodatak na panoima je i gradonačelnikov hvalospjevni natpis "Ponosan sam što zajedno stvaramo razglednicu našeg grada". Građani nisu štedjeli kritike.

 



Potpuno očekivano i opravdano od strane građana su sarkastični komenatari koji su odmah krenuli po društvenim mrežama:


''Lijepo i moderno, baš mi se sviđa spoj ničega i ništa, ali vidi se na prvu da radovi napreduju''


''Remek djelo arhitekture''



''Evo sav sam se naježio, hej novi panoi wow''

''Panoi – kakvo postignuće''

''Ponosan sam sto sam unistio i napravio ruglo od grada''

 

Pored sarkastičnih komentara našli su se i komentari u kojima se otvoreno vidi zabrinutost i nezadovoljstvo građana:


''Nevjerovatno ruglo u centru grada, ima li ovdje iko normalan... halo!?''

''Ovaj dečko stvarni misli da smo mi ludi. Pa nije završio ništa a hvali se, najavljuje, kasni i ko zna hoće li izgradnje na kraju uopšte i biti...''

 

Podsjećamo, zadnja izjava gradonačelnika je bila da će gradnja hotela krenuti početkom aprila mjeseca ove godine, a da će tačan datum početka radova biti poznat do kraja marta ove godine. Kako stvari trenutno stoje gradnja uveliko kasni, a centar grada, više od godinu dana od rušenja stare zgrade, krasi blatnjava rupa koju sada krase i gradonačelnikovi panoi.

 

Ono što se da vidjeti iz priloženog je ''razglednica'' našeg gradonačelnika pored duboke rupe od blata, odnosno ruglo u samom centru grada koje je do skoro bilo i opasno za prolaznike koji su šetali tim putem zbog slabe ograde, na šta su se mnogi građani takođe žalili.

 

Kada će krenuti gradnja još se ne zna, a sudeći po komentarima građana malo ko i vjeruje u izgradnju iste. Ostaje nam da vidimo šta će biti u narednim mjesecima.




 




 

 

bottom of page