top of page

"Ili doznačite još novca, ili idemo na kolektivni godišnji" Direktor banjalučkih vrtića o izjavi Draška Stanivukovića

Petar Jokanović, direktor Centra za predškolsko vapitanje i obrazovanje Banjaluka, komentarišući izjavu Draška Stanivukovića, gradonačelnika da banjalučki vrtići neće ići na kolektivni godišnji odmor, jer to kako je rekao nije dobra odluka, kaže da je o tome će odlučila Skupština grada.Na sjednici održanoj 30. novembra Skupština grada je usvojila plan rada naše ustanove, gdje je navedno da je Centar planirao kolektivni godišnji odmor u period od 15. do 26. jula. Mi još nismo imali sastanak ni sa gradonačelnikom, ali ni sa predsjednikom Skupštine po tom pitanju – kazao je Jokanović.


Ističe da su oni voljni razgovarati sa predstavnicima grada, da bi se pronašao modalitet da se vrtići ne zatvaraju u tom periodu.


–Gradonačelnik, ali i predsjednik Skupštine grada morali su biti upoznati sa ovim, jer mi nismo mogli samoinicijativno donijeti odluku – kaže Jokanović i i Ističe da cilj rukovodstva Centra nije da se ide protiv roditelja.

 

– Mi svojim radnicima moramo dati minimalno deset dana godišnjeg odmora – kazao je on.

 

Kako je rekao, jedan od modaliteta u slučaju da radnici  Centra ne budu imali kolektivni godišnji odmor, jeste da Grad doznači dodatna sredstva.

 

– Da bismo mi mogli angažovati dodatni broj radnika, odnosno vapitača koji bi radili sa djecom, potrebna su nam i dodatna sredstva – kazao je Jokanović i dodaje da  Zavod za zapošljavanje u Banjluci na svojoj evidenciji ima nezaposlenih vaspitača.

 

– Mi smo otvoreni za razgovor sa predstavnicma gradske administracije  da izađemo zajedničko rješenje – kazao je Jokanović za Nezavisne.

 

bottom of page