top of page

Igralište na Mejdanu zapušteno: Dijete povrijeđeno, roditelji na rubu strpljenja (FOTO)

Dječije igralište u ulici Carice Milice u banjalučkom naselju Obilićevo izgleda zapušteno, u prašini i sa veoma starim elementima, što izaziva nezadovoljstvo kod mještana ovog dijela grada, koji se brinu za bezbjednost svojih mališana.“Igralište u Carice Milice i Vilsonovoj između zgrada, jeste poprilično oštećeno, a neki dan je dijete povrijedilo uho na žicama koje okružuju teren za mali fudbal”, kazao je ovo jedan od stanara, koji dodaje da je ovo sramota, jer je to jedini prostor na kom se djeca iz ovog dijela grada mogu igrati.


Svoje nezadovoljstvo roditelji su iskazivali i putem društvenih mreža.


“Mejdan. Obilićevo. Carice Milice. Kako kome paše. Nije poenta u tome. Poenta je da je ovo prva gradska zona, a park i dalje u prašini, sa elementima iz 70-ih godina prošlog vijeka", komentari su nezadovoljnih roditelja.


Stotine lažnih obećanja da će biti renoviran, stotine “prioriteta” ispred, stotine lažnih osmijeha i predizbornih fotografisanja, dok su djeca puna nade zaista vjerovala da ćete nakon tih silnih selfija sa njima zaista nešto učiniti da se ova gomila prašine pretvori konačno u dostojanstven prostor za igru."Kako je moguće da je baš sve preče od toga? Pišem u ime najmanje 40 roditelja djece uzrasta od 0 do 10 godina koji se svakodnevno ovdje igraju i pitaju kako je moguće da baš sva naselja imaju pristojniji prostor za igru od našeg? U čemu je poenta?”bottom of page