Igokea počela pripreme za novu sezonu

Igokeu na jesen ponovo očekuju velike borbe na dva fronta, Ligi šampiona i ABA ligi, u kojima je prošle sezone ostvario odlične rezultate.Prvi trener Dragan Bajić koji je trenutno sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije i igra prvu rundu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali će se vratiti u skorije vrijeme, dok će u međuvremenu ekipu voditi njegov pomoćnik Marko Barać.


Ono što raduje Baraća jeste činjenica da će se svi igrači pojaviti na prvom treningu, što njemu i Bajiću mnogo olakšava posao u vezi sa uigravanjem ekipe.


"Kao i svake godine pripremni period počinjemo paralelnim radom na fizičkoj spremi kao i osnovnim tehničko-taktičkim elementima. Ove godine situacija je donekle specifična jer nema Bajića, ali smo u svakodnevnom kontaktu i radićemo po programu koji smo zajedno napravili kao i po uputstvima kondicionog trenera", rekao je Barać.


Na prvom treningu biće nekoliko dobro poznatih lica. Ostali su kapiten Marko Јošilo, Darko Talić, Dalibor Ilić, Milan Vulić, Kosta Kondić i Stefan Fundić, dok se Antabija Voler oporavio od povrede skočnog zgloba zadobijene na susretu sa Megom sredinom januara pa će i dalje nositi dres AleksandrovčanaNova lica u timu su Aleksa Radanov, Markel Starks, Dešon Stivens, Nikola Tanasković i Stefan Đorđević.


Posebno zanimljiv je bek Džejms Robinson koji se vraća u ekipu nakon četiri godine. Ujedno, biće priključena i četiri igrača iz juniorskog pogona, a jedan od njih, Vuk Bošković, već je upisao minute za seniore.


"Odrađen je dobar posao do sada, tako da već prvog dana krećemo sa radom u punom kapacitetu, što je jako bitno jer svaki naknadni dolazak igrača malo poremeti predviđeni program. Čeka nas teških šest sedmica iz kojih moramo izaći spremni da odgovorimo na sve izazove koji nas čekaju na dva jaka fronta", istakao je Barać.


Prvi mečevi


Prvi susret u novoj sezoni ABA lige Igokea će odigrati protiv Borca na svom terenu 24. septembra, dok će u drugom gostovati kod FMP-a, a u trećem ugostiti Crvenu zvezdu.


Prvo kolo Lige šampiona donijeće okršaj sa PAOK-om u Laktašima 5. oktobra, osam dana kasnije gostovaće Galatasaraj, a 26. oktobra će na noge Nimburku.