I sutra veoma vruće, mogući lokalni pljuskovi i grmljavina

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti veoma vruće sa temperaturom vazduha do 41 stepen Celzijusov, a popodne i uveče na krajnjem zapadu, sjeverozapadu i sjeveru biće uslova za lokalne pljuskove i grmljavinu.Ponegdje na sjeveroistoku, istoku i jugu noć će biti tropska, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Jutro će biti vedro u većini predjela, a zbog priliva vlažnog vazduha, na zapadu postepeno naoblačenje uz mogućnost po kojeg kratkog pljuska na jugozapadu, krajnjem zapadu i sjeverozapadu.


Jutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 23, a najviša dnevna od 33 do 38, lokalno na sjeveru, istoku i jugu do 41 stepen Celzijusov.


Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Čemerno 28, Han Pijesak i Mrakovica 29, Kalinovik 30, Gacko 31, Sokolac i Novi Grad 32, Prijedor, Srbac, Mrkonjić Grad i Srebrenica 33, Bijeljina, Tuzla, Šipovo, Ribnik i Neum 34, Doboj, Sarajevo i Rudo 35, Banjaluka, Zenica, Višegrad i Foča 36, Trebinje i Bileća 37, te Mostar 40 stepeni Celzijusovih.

Recent Posts

See All