top of page

I opozicija protiv poskupljenja; "Potrošili su pare na gluposti, pa dižu cijene parkinga"

Gradonačelnikova odluka da drastično poskupi parking u Banjaluci razljutila je građane grada na Vrbasu. Da je razočaranje dostiglo vrhunac potvrđuje i činjenica da je Saša Lazić jedan od istaknutih odbornika opozicije i dojučerašnji pristalica Stanivukovićevih stavova osuo paljbu po njemu. Lazić nije štedio riječi pa je bez dlake na jeziku kazao kako je gradonačelnik nepromišljeno potrošio novac te je zbog toga podigao cijenu parkinga u namjeri da nadoknadi "spiskano".– Potrošili su pare za nezavršenu, kabriolet dvoranu na Banjalučkom polju, za koju se postavlja pitanje kada će i da li će je uopšte završiti. Troše se pare na razne nebitne stvari. Ne može plaža biti primarna. Pare se troše za stvari koje su od trećerazredne važnosti za život ljudi. Jednu plažu Vrućicu, koja je bila funkcionalna, oni obnavaljaju i daju 650.000 KM. Za potez od Zelenog do Gradskog mosta daju 1, 75 miliona KM. Pitam se šta će tu biti? Da li će za te pare da raste zlatno grožđe? Karnevali, festivali… – naglašava Lazić“.


On dalje dodaje da je po njemu ovo bezobrazna odluka i krajnje nekorektna prema građanima.


"U situaciji kada je inflacija, prosto rečeno „požderala“ plate radnicima, i kada se te iste plate ne povećavaju uprkos velikoj potrebi, povećavaju se dadžbine", kaže Lazić te dodaje kako je posebno bezobrazno to što je usljed promjene zona na određenim mjestima parking poskupio i do 4 puta.


Na pitanje šta će kao odbornik učiniti Lazić kaže – šta mogu učiniti – ništa.


– Mogu se buniti, galamiti, kritikovati… Ako nešto smislim ili mi neko nešto kvalitetno predloži, ja ću to uraditi, ali trenutno ne mogu smisliti ništa što bi moglo da bude efikasno – dodao je i naglasio da je ova odluka loša za građane, a pokazaće se i da je loša i za Gradsku upravu.bottom of page