top of page

I danas crveni meteoalarm zbog visoke temperature

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH i danas je na snazi crveni meteoalarm zbog visoke temperature vazduha, koja će iznositi do 40 stepeni Celzijusovih.Ujutru će biti prijatno toplo i sunčano, na sjeveru ponegdje uz prolaznu oblačnost, a tokom dana nastavlja se sunčano i veoma toplo vrijeme.


Na sjeveru se očekuje manji pad temperature u odnosu na prethodne dane, ali i dalje veoma toplo, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Prolazna oblačnost poslije podne i uveče tek ponegdje duž rijeke Save može usloviti kratkotrajnu prolaznu kišu ili lokalni pljusak.


Dnevna temperatura vazduha iznosiće od 33 stepena na sjeveru do 40 stepeni Celzijusovih na jugu i jugoistoku, u višim predjelima od 29.


Vjetar će biti slab, uglavnom sjevernih smjerova, a poslije podne na sjeveru će malo pojačati, pa će biti i umjeren sjeverni.


U Republici Srpskoj i FBiH jutros je sunčano, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.


Temperatura vazduha u 8.00 časova: Čemerno, Rudo, Han Pijesak, Široki Brijeg i Ivan sedlo 20 stepeni, Sokolac, Mrkonjić Grad i Bugojno 21, Gacko, Sarajevo, Livno, Bihać i Bjelašnica 22, Zvorniki Sanski Most 23, Višegrad, Bileća i Tuzla 24, Doboj, Prijedor i Zenica 25, Bijeljina, Trebinje, Stolac i Gradačac 26, Banjaluka 27, Mostar i Neum 28 stepeni Celzijusovih.


bottom of page