top of page

Hurtić posjetio UKC Srpske: Dogovorene edukacije sa stručnjacima iz svijeta

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH gospodin Sevlid Hurtić posjetio je danas UKC Republiike Srpske. Tom prilikom razgovarao je sa generalnim direktorom prof. dr Vladom Đajićem o organizaciji rada ove ustanove i pružanju zdravstvene zaštite pacijentima iz svih dijelova BiH u našem kliničkom centru.



Hurtić je istakao da je zadovoljstvo to što je posjetio najveću zdravstvenu ustanovu u Republici Srpskoj.


„Naši ljekari koji rade u renomiranim zdravstvenim ustanovama širom svijeta su izrazili volju i želju da dođu u BIH kako bi edukovali medicinske radnike iz oblasti iz kojih je potrebno s ciljem da pacijenti dobiju što bolju zdravstvenu zaštitu. koji će obučavati ljekare iz kliničkih centara u Tuzli, Mostaru, Sarajevu i Banjaluci. Cilj je da naši medicinski profesionalci rade samostalno pojedine operetivne zahvate nakon edukacija,“ naglasio je ministar Selvid Hurtić.


Generalni direktor prof. dr Vlado Đajić se zahvalio ministru Sevlidu Hurtiću na posjeti UKC Republike Srpske.


„Čast nam je da nas je posjetio ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH gospodin Hurtić. Nakon edukacija naši ljekari će zajedno sa svjetskim stručnjacima raditi složene operacije što je još jedan od pokazatelja da se konstantno radi na unapređenju rada, a u cilju pružanja što bolje zdravstvene usluge pacijentima,“ istakao je prof. dr Vlado Đajić.

bottom of page