top of page

Humanitarni koncert "Suza Kosova" u Banjaluci

Updated: Jun 23, 2023


U Multimedijalnoj sali, u krugu bivšeg Čajaveca, sinoć je od 19.30 časova održan humanitarni koncert "Suza Kosova" u izvođenu amaterske pjevačke grupe Beli anđeo iz Banjaluke.Učenici „Tehničke škole iz Banjaluke, okupljeni oko Udruženja mladih "Beli Anđeo", dirnuli su publiku do suza pjesmama o stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


- Svi članovi udruženja "Beli anđeo", imamo muzičku grupu, imamo recitatore. Koncert je nazvan "Suza Kosovu". Govori o Kosovu, tradiciji, kulturi, muzici - rekla je predsjednica Udruženja mladih "Beli Anđeo" Dejana Vrućinić.


- Uplašeni smo za porodice, koje smo ostavili kući, postoji strah kako ćemo sad kad se vratimo. Ide i Vidovdan. Znamo negdje da ste vi svi uz nas, pa ćemo možda i prevazići sve te probleme - navela je predsjednica Udruženja i Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" iz Kosovske Mitrovice Ivana Rakić.


Oko 40 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, korisnika Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" iz Kosovske Mitrovice gosti su Odbora u Centru "Zaštiti me".


- Ovom prilikom želim da se zahvalim genralnom direktoru UKC-a Srpske Vladi Đajiću, predsjedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradu Arlovu i naravno svim građanima Srpske. I našem predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, koji je uvijek uz narod sa Kosova - istakla je direktorka ЈU Centra "Zaštiti me", Banjaluka Zorica Vasilić Kuzmanović.


Sudbina Srba na Kosovu nikad nije bila neizvjesnija i svaka pomoć im je dobro došla, a koncert održan je u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji realizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosmetu.


- Pozivam sve koji mogu, koji žele na bilo koji način i večeras i uvijek, a naročito večeras, na ovom divnom koncertu, ovih divnih mladih ljudi, da daju svoj doprinos i da oni odu punog srca na naše Kosovo i Metohiju - istakao je predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.


- Oni znaju šta će sa tim sredstvima i sigurno će im dobro doći. Ne smijemo da zaboravimo naše ljude na Kosovu, a naročito ovu dječicu - dodao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić.


Prikupljena pomoć namijenjena je za opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici, čiji su korisnici djeca sa poteškoćama u razvoju.

bottom of page