top of page

Hrpe smeća na sve strane; Mještani Obilićeva se pitaju ima li kraja

Epitet najčistijeg grada, Banjaluka je odavno izgubila. Tome svjedoče svakodnevne fotografije zapuštenih kontejnera, hrpe smeća na ulicama, kabasti dijelovi otpada… a koje između ostalog pristižu na adresu našeg portala, od strane nezadovoljnih i ogorčenih građana. U skladu sa tim, pristigla je još jedna u nizu fotografija u naselju Obilićevo, tačnije u ulici Carice Milice, na kojoj se vidi bačeni dio od auta preko kojeg stoji stara poveća daska, a zajedno ih “ukrašavaju” izlomljene grane bačene pored puta.Ovakav prizor mještani pomenutog dijela naselja ne samo da negoduju, već su ozbiljno zabrinuti za egzistenciju u izrazito lošim uslovima.


“Sta reći više, mislim da je ovakav način vođenja grada odavno izgubio smisao. Dobro smo ikako zdravi šta nas je snašlo, ne pamtim da je ikada bilo ovako, nek nam je Bog na pomoći sa gradonačelnikom i njegovim rukovodstvom”, riječi su jednog od stanara.


I sve dok se prioriteti građana stavljaju u drugi plan, a novac iz džepa građana slijeva u gradsku kasu, za bolje sutra Banjaluka još neće ugledati svjetlo dana.


Comentarios


bottom of page