top of page

"Hoće li ta osmica?"

Došla je zima i niske temperature koje su još jedna od otežavajućih okolnosti za sve one koji svakodnevno čekaju gradski autobus. Putnici i danas muče muku sa neredovnim linijama iako je rukovodstvo Grad obećalo da će se vratiti stari režim kao što je to bilo prije korone. Neke od gradskih linija posebno "zabušavaju" pa umjesto svako pola sata nailaze i na sat, a ukoliko su gužve u gradu, što je čest slučaj, autobus dosta više kasni.



"Hoće li ta osmica? Ljudi moji, znalo se, pomjereno pa ide svako pola sata, a ovo se popelo na sat. Ja bih prije pješke stigla gdje sam naumila. Ma treba njih istjerati iz opštine pa da čekaju autobus, vidjeli bi onda kako se mi patimo svaki dan ovdje kao budale", komentar je jedne nervozne putnice koja je čekala autobus do Kočićevog vijenca.


Podsjećamo, Banja Luka trenutno ima najskuplje karte gradskog prevoza u regionu, a i pored toga putnici nisu dobili ni tehnički ispravnija vozila, kao ni redovnije linije što im dodatno otežava svakodnevno putovanje.


"Ma ovo je bacanje para. Ja dajem pare da se nerviram, a ne da putujem. Stojim ovdje na ovoj hladnoći i čekam autobus kao da loto čekam. Hoće, neće... Nikad ne znate kada će naići, sve otprilike. Mogao bi sada, a možda i ne, a da sad je osam, svi idu na posao, neće nikad stići, sjedi sinko i čekaj", rekao je jedan od putnika na stanici koji je čekao autobus do Lauša.


Da će se Banjalučani i ove zime smrzavati na autobuskim stajalištima, na kojima ni danas nisu ispisani redovi vožnje sasvim je jasno. Moderna stajališta, koja je gradonačelnik Draško Stanivuković pompezno najavio su očigledno samo paravan kojim bi se "ušminkala" trenutna situacija s prevozom.


"Savremena, moderna, najbolja! Šta će mi to? Šta mi vrijedi neko montirano stajalište kad čekam autobus ko ozebo? Kaže ima i internet, pa da, da se ima narod čime zanimati dok dva sata čeka da on dođe. E svašta.." rekao je jedan od putnika.

bottom of page