top of page

Hoće li Banjalučani dobiti most u Docu?

S obzirom da se sa izgradnjom mosta u Docu (Banjaluka) počelo još 2019. godine, pa stalo zbog javnosti poznatih (i nepoznatih) razloga, "Centralni portal" je istražio šta se trenutno dešava i da li će se tokom naredne godine nastaviti izgradnja.



"Most u naselju Dolac je veliki projekat bivše gradske administracije koji već dvije godine čeka na nastavak gradnje. Čak je rebalansom budžeta 2021. godine obezbijeđeno 1.5 miliona maraka, a sredstva nisu iskorištena. Krajem 2021. godine gradski menadžer je obećao nastavak gradnje tokom 2022. godine, a danas vidimo da se to nije desilo“, objasnio je za "Centralni portal" Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka.


Kako navodi Pećanac, Klub odbornika SNSD-a insistiraće na realizaciji tog projekta jer bi se gradnjom mosta smanjile gužve, a naselja Obilićevo i Starčevica bi se povezale sa centrom grada. Pećanac je dodao i da je Most u Docu jedan od najbitnijih infrastrukturnih projekata, te da bi bio novi simbol Banjaluke.


„Ne znam da li će projekat biti realizovan u 2023. godini jer dvije godine stoji i ništa se ne radi“, istakao je Pećanac.


Budući da je gradski menadžer Bojan Kresojević rekao za "Centralni portal" da izgradnja mosta zavisi od Skupštine grada, Pećanac smatra da je to neozbiljna tvrdnja, jer se na osnovu rebalansa budžeta dobilo 1.5 miliona maraka, te da je obećan nastavak radova u 2022. godini.


Pećanac je zaključio da se, kako je rekao, ništa od Kresojevićevih obećanja nije obistinilo.

bottom of page