top of page

Horor u Banjaluci: "Demon-žurka" razara noćni mir, pacijenti UKC-a bez sna

U Banjaluci se od 10. do 12. avgusta održava Fresh Wave festival na tvrđavi Kastel, a građani se suočavaju sa nesanicom i nepodnošljivom bukom koja preplavljuje gradsku atmosferu."Još jedna demon-žurka u gradu, 'umjetnici' svojski riču, a zvukovi prelaze sve dozvoljene decibele", izjavila je zabrinuta građanka, izražavajući svoje ogorčenje.Međutim, prava katastrofa odvija se u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje više od 1.000 ležećih pacijenata žudi za mirnim snom i odmorom.


"Gradonačelniče, znajte da ni večeras za ove pacijente nema sna, kao ni sinoć. Kako je tek u gradu, ne smijem ni pomisliti", zabrinuto je dodala građanka.


Društvene mreže gore od bijesa, a građani izražavaju svoje ogorčenje i pozivaju gradonačelnika Stanivukovića na odgovornost zbog nedostatka efikasnih mjera kontrole buke i očuvanja mira.


Podsjećamo, Stanivuković je podržao i promovisao ovogodišnji festival elektronske muzike, Fresh Wave, dok su organizatori dozvolili ekstremno glasne muzičke nastupe koji prelaze dozvoljene granice decibela.

bottom of page