top of page

Horor i za pješake i vozače: Prolazak Subotičkom ulicom zimi živa muka (FOTO)

Prolazak dijelom Subotičke ulice, u vrijeme kiša i snijega, veliki je problem i za vozače i pješake u Banjaluci. Uska, a sa strane ogromne rupe i blato.


foto: Srpskainfo


Kada naiđe autobus ili kamion, svi moraju da bježe totalno desno, a pješaci gledaju kako da ne upadnu ogromne lokve.


Proći ovom ulicom, koja je jedna od najprometnijih u gradu, jer je žila kucavica za naselje Šargovac i dio Drakulića, ponekad je vrlo teško. Posebno u vrijeme odlaska i povratka mještana s posla. Vozači i pješaci s kojima smo razgovarali u ovoj ulici poručuju da je krajnje vrijeme da se nadležni pozabave ovim problemom, jer je svake godine sve teže prolaziti ovom ulicom.Starija sugrađanka, koja je pješačila pored puta, priča kako je s prvim kišama obavezna gumena obuća, jer se doslovno hoda po vodi. Poručuje kako joj je neshvatljivo da je dio Subotičke, od mosta, uređen, a dio koji je u najgorem stanju nikako da dođe na red.


– Svako malo vidim ja neke ljude, kao nešto tu mjere, premjeravaju, ali od radova ništa. Ovo je strahota. I za nas koji pješačimo, i za vozače. Jednom stranom puta ne idemo jer nema prostora, bukvalno vozači mogu da nas zakače retrovizorom. Pa idemo ovom koja je puna lokvi i blata. Sramota kako nikako ovaj problem da dođe na red – kaže Mira P.


Krkljanac na putu


Kada skrenete sa tranzita u ovu ulicu dočeka vas krkljanac. Gomila vozila koja prolazi, ali i veliki broj parkiranih. Nailazi i autobus, pa kamion natovaren drvima. Neviđena muka za vozače. Voze minimalnom brzinom preko velikih i dubokih rupa. Pješaci koji su se zatekli bukvalno nemaju gdje više da se sklone, priča Srpskainfo koja je bila na terenu i uvjerila se.


– Pogledajte ulicu samo koji metar dalje. Široka, imaju trotoare i rasvjetu. Milina za hodati. Zašto to ne urade na početku ulice? Šta se toliko čeka? Svaki dan idem do prodavnice i pekare i izgubim puno vremena sklanjajući se od vozila, čekajući da se mimoiđu, da me neko pusti. Nije se jednom desilo da me neko isprska vodom totalno, jer je uletio u ogromnu rupu. Vozačima kojima prolaze ovuda svaka čast na strpljenju i snalažljivosti – priča još jedna mještanka Šargovca.


Ovo je još samo jedan od primjera gdje su pored saobraćajnica velike rupe, ali i na samom asfaltu.


Kako što je Srpskainfo već pisala, i Prva kuljanska, koja vodi kroz naselje, uska je, a pored asfalta rupa do rupe. Proći, a ne oštetiti automobile prava je lutrija. Mještani su nam ispričali kako je, kada je padala kiša, a zbog vode se nije vidjelo gdje se koja rupa nalazi, jedna od komšinica upala svojim vozilom i doslovno odvalila točak. I mještani Motika trebaju da imaju otvorene četvoro očiju da bi prošli bezbjedno uskom ulicom. I u Tuzlanskoj ulici rupa je do rupe, a mještani kažu da je svaka vožnja slalom.

bottom of page