"Heroji svakodnevnice" Dom zdravlja pripremio film posvećen medicinskim radnicima

Dom zdravlja Banjaluka je snimio kratki film posvećen svim zdravstvenim radnicima i njihovoj borbi protiv virusa korona pod nazivom “Heroji svakodnevnice”.


Iz ove ustanove su poručili da u vrijeme pandemije uzrokovane korona virusom zdravstveni radnici daju svoj maksimum u borbi protiv novonastale pošasti.


Napomenuli su da je od pojave prvog slučaja zaraze korona virusom 05.03.2020. godine “Dom zdravlja” u Banjaluci podredio svoje ljudske i prostorne kapacitete u borbi protiv novonastale pandemije.


Naveli su da u trenutnoj epidemiološkoj situaciji konstantno rade na reorganizaciji radnih procesa prilagođavajući se potrebama korisnika usluga.


,,Tako smo oformili ARI ambulante (ambulante za akutne respiratorne infekcije) za djecu i odrasle (na više lokaliteta) kao i Kovid ambulante za osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa'', rekli su u Domu zdravlja.


Napomenuli su da je 10.03.2021. godine ova ustanova u punom kapacitetu uključena u masovnu vakcinaciju stanovništva Banjaluke.


,,Do 01. septembra ove godine, aplicirali smo više od 65. 000 doza vakcina protiv virusa korona'', kazali su u ovoj ustanovi.


Izvor: Srpska Info