top of page

Helikopterski servis u akciji: Pacijentkinja iz Banjaluke hitno prebačena u Beograd

Helikopterski servis Republike Srpske danas je transportovao pacijentkinju /42/ iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Srpske iz Banjaluke u Urgentni centar u Bogradu zbog trombektomije, rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.On je istakao da je pacijentkinja čiji su inicijali S.D. transportovana na mehaničkoj ventilaciji, uz kompletni monitoring.


Kustrurić je rekao da je transport uspješno izvršen u toku poslijepodnevnih časova, te da je pacijentkinja sa banjalučkog UKC bila hitno upućena za Urgentni centar u Beogradu.


“Ovo je 19. uspješno izvršeni vazdušni medicinski transport u ovoj godini čime su pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari UKC Srpske još jednom pokazali da su uvijek na raspolaganju građanima”, istakao je Kusturić.


On je rekao da je Helikopterski servis Republike Srpske, uvijek na usluzi građanima i lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj i u BiH.


Helikopterski servis Republike Srpske posljednjih godina postao je prepoznatljiv po svojim humanim misijama spasavanja i zaštite ljudi u slučajevima vremenskih nepogoda, medicinskih evakuacija čime je stekao epitet narodnog servisa.


Helikopterski servis Republike Srpske je osnovan 2008. godine na inicijativu bivših vojnih pilota i uz svresrdnu podršku Vlade Republike Srpske s ciljem da bude istinski servis na usluzi i raspolaganju svim građanima Republike Srpske.


Comments


bottom of page