Helezu i Borenoviću smeta da se institucije grade u Banjaluci

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da zgrada Upravu za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH u Banjaluci nije kupljena, da postupak nije završen i da ne postoji bilo kakav ugovor u vezi sa njenom kupovinom.Vulićeva je istakla da "optužbe i laži Zukana Heleza za koje ne može odgovarati, jer ih izriče za poslaničkom govornicom, neće proći tek tako".


"Ne smetaju vama ovi ili oni, vama smeta Republika Srpska i što je tako važna institucija u Banjaluci. Opet samo dokazujete kako shvatate BiH. Prema mišljenju političkog Sarajeva sve treba da bude samo u Sarajevu i pod Sarajevom.


Zato mi i sjedimo ovdje i nikada vam ta ideja neće proći, iako imate šegrte poput Branislava Borenovića koji ne vidi koliko je značajno da se institucija poput UIO zaista na pravi način učvrsti sa sjedištem u Banjaluci", naglasila je Vulićeva.


Ona je navela da je jasno da Borenović više voli da su sve institucije u Sarajevu, nego u Banjaluci, jer on od svoje mržnje prema Miloradu Dodiku i SNSD-u ne vidi ni Banjaluku, ni Doboj, ni Istočno Sarajevo, ni Trebinje, ni cijelu Republiku Srpsku.


"Vidjeće zato Borenović veoma brzo da birači takve izdaje ne praštaju", poručila je Vulićeva.Izvor: SRNA