top of page

HAOS u „Vodovodu“ - Mole Stanivukovića za subvencije da prežive godinu on neće ni da čuje

U "Vodovodu" više ne znaju „gdje udaraju“. Od Stanivukovića traže subvenicuju da prežive godinu ali gradonačelnik ima drugi plan.Nakon što je Ustavni sud proglasio neustavnom naknadu za mjerno mjesto u Vodovodu tvrde da su na gubitku miliona i dvjesto hiljada maraka godišnje.


To što su od građana neustvano uzimali toliki novac nikog nije briga. Kako bi se spasili propasti otvoreno od grada Banjaluka traže da ih, po ugledu na Toplanu ili javni prevoz, subvencionišu.


Gradonačelnik Draško Stanivuković za to neće ni da čuje.


"Nova uprava Vodovoda ne posluje kako treba, prihodi su manji za milion maraka. Vi morate tražiti načine da povećate prihode i ja sam to radio non stop. Vi za prva četiri mjeseca rada imate prihode manje za 150.000KM u odnosu na prošlu godinu koja je bila djelom zahvaćena koronom i pretprošla koja je cijela bila u koroni", rekao je nekadašnji direktor Vodovoda Zoran Popović na posljednjoj sjednici Skupštine Grada.


On je priložio i izvještaj sa berze koji potvrđuje gubitke Vodovoda.


"Trebate zapošljavati ljude, u redu, ja sam ih i smanjivao, ali ne trebate zapošljavati ljude koji tamo ništa ne rade. Ne možete izgurati ovu godinu, nećete moći. Imaćete povećanje struje 800.000, a ne 500.000. Imate milion i 200 naknade, a tu dolazi i povećanje naknada za ovih 50 ljudi koje ste zaposlili, svaki mjesec 60.000KM. To je skoro 3 miliona maraka i to nećete postići i uz sam kredit", kategoričan je Popović.


Za sada rade analizu i ima drugi „genijalni“ plan koji otrkiva gradski menadžer Bojan Kresojević:


Tražiće da Elektroprivreda Republike Srpske snizi cijene usluga za komunlana preduzeća.


“U narednih sedam do deset dana ćemo “Elektroprivredi RS” uputiti zahtjev za smanjenje cijena električne energije za sva naša komunalna preduzeća, ali i ostale poslovne subjekte”, rekao je Kresojević za Capital.ba. U tu grupu bi trebalo da upadne i gradski “Vodovod”.


Dakle, sada bi Elektroprivreda trebalo da sanira gubitke komunalnih preduzeća u Banjaluci.


Greške rukovodstva koje je postavio Draško Stanivuković nižu se iz dana u dan.


Izvor: Faktormagazin

bottom of page